OMAΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ/ΚΥΚΛΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Καταχώρηση 2015/10/05

 

 

goddesses

 

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΥΚΛΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Ακολουθώντας το Φεγγάρι … βρισκόμαστε δυο φορές το μήνα κάθε Νέα Σελήνη και Πανσέληνο πάντα Κυριακή (οι ακριβείς ημερομηνίες θα δοθούν στην πρώτη συνάντηση)  για 1.30 ώρα. Ακούμε Μουσική, χορεύουμε, μοιραζόμαστε συναισθήματα (δεν ανακυκλώνουμε λύπη, δράματα και κουτσομπολιά), αφήνουμε την μουσική των σφαιρών που πρωτότυπα γράφεται για μας κάθε μήνα από την ανεπανάληπτη συνθέτρια και φίλη της χώρας μας KayvonRandow, η οποία θα <<κατεβάζει>> σε εμάς από τα πεδία των σφαιρών, την κατάλληλη μουσική που θα αντιστοιχεί στο ζώδιο του κάθε μήνα έτσι ώστε να θεραπευτούν/ισοσκελιστούν μέσα από αυτήν οι τυχόν δυσαρμονίες από την καθημερινότητα (η θεραπευτική δύναμη της μουσικής είναι γνωστή), επιτρέπουμε χωρίς να καταβάλουμε προσπάθεια να αποκτήσουμε συγκεκριμένη γνώση και καθοδήγηση για το πώς δημιουργούμε στη Νέα Εποχή (χρήσιμες πληροφορίες για τα τσάκρα, τις διαστάσεις, τους αστρολογικούς κύκλους, τους συμβολισμούς των ονείρων, των ζώων και των φυτών) και το κυριότερο ως Θεές που είμαστε γνήσιες εκπρόσωποι του Ιερού Θηλυκού δονούμαστε στις ποιότητες τις Αγάπης και της Σοφίας μέσα από τον κάθε φορά μοναδικό διαλογισμό που συντονίζει η διαχειρίστρια της ομάδας Φωτεινή Καραελευθερίου. Μέσα από όλα αυτά γειώνουμε όλο και περισσότερο και εξοικειωνόμαστε με την ποιότητα της ανοιχτής καρδιάς,  της γαλήνης και του μοιράσματος μέσα από αυτήν, ποιότητες της Νέας Εποχής και εκπαιδευόμαστε να δημιουργούμε εμείς τη δική μας πραγματικότητα που θέλουμε να βιώνουμε για τον Εαυτό μας καθημερινά. Eπειδή πάντοτε η αλλαγή εγκυμονείτε από το θηλυκό, επειδή κάθε κύηση έχει το δικό της χρόνο, χρειάζεται να αφιερώσετε αυτόν τον χρόνο σε εσάς προκειμένου να φέρετε την αλλαγή που ευαγγελίζεστε και ακόμα τη χαρά και τη γαλήνη που πάντα κόμιζε στη Γη το Ιερό Θηλυκό.

Συντονίστρια της ομάδας: Φωτεινή Καραελευθερίου, σύμβουλος αυτογνωσίας, συγγραφέας, εσωτερική αστρολόγος, ενεργειακή θεραπεύτρια.

Για όσες ενδιαφέρονται ξεκινάμε Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 στις 6.00μμ με τη Νέα Σελήνη στο Ζυγό.

Πληροφορίες δηλώσεις συμμετοχής στο 6944-751446, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στη σελίδα στο Facebook ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ.

Κόστος μηνιαίο 50 ευρώ (προκαταβάλλεται την πρώτη φορά εκάστου μήνα).

Θα χαρώ πραγματικά να υλοποιήσουμε μαζί μια ιδέα δύο περίπου ετών όπου με πολύ αφοσίωση συνέλεγα όλα αυτά που βοήθησαν εμένα στην εξερεύνηση και αληθινή αγάπη του Εαυτού μου. Είναι αυτό που με πολύ αγάπη κομίζω και μεταφέρω το ΦΩΣ για να δείτε το ΦΩΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΑΣ ΑΓΓΕΛΟΥ.


 
 

 

 

 

 

Ο ΜΑΙΟΣ

Καταχώρηση 2015/05/06

 

1

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

O Mαίος του 2015 είναι ήδη στην 5η του μέρα την ημέρα που εορτάζεται η Ειρήνη, και τι άλλο είναι η ειρήνη παρά η ισορροπία, η ομόνοια, η ενότητα, η ευχαρίστηση. Το 5 είναι το νούμερο της θεάς Αφροδίτης, το νούμερο του Ιερού Γάμου, που δεν είναι άλλος παρά η εσωτερική ένωση Ψυχής-Πνεύματος (Ανώτερου Εαυτού, ή αλλιώς θηλυκής και αρσενικής ενέργειας). Αφροδίτη είναι και ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιο του Ταύρου που κυριαρχεί το μήνα Μάιο, γήινο σταθερό, με ποιότητες τη σταθερότητα, την επιμονή, την ισχυρή θέληση αλλά και την ισχυρογνωμοσύνη, την αδιαλλαξία και την νωθρότητα. Η θεά Αφροδίτη από τη μια συνώνυμη της ομορφιάς, από την άλλη την πιο εσωτερική συνώνυμη με την Μεγάλη Μητέρα, είναι κατά την εσωτερική φιλοσοφία και παράδοση, η Δίδυμη Φλόγα του Κυρίου του Κόσμου όπως λέγεται του Σανάτ Κουμάρα που δισεκατομμύρια χρόνια πριν ήρθαν μαζί από τον πλανήτη Αφροδίτη και εμψύχωσαν τον δικό μας γαλάζιο πλανήτη. Αποτελούν με άλλα λόγια τα κλασικά και πρωτότυπα αρχέτυπα αρσενικής και θηλυκή ενέργειας, Divine Masculine και Divine Feminine. Στα δισεκατομμύρια των αιώνων που έχουν μεσολαβήσει η εκδήλωση της μίας ή της άλλης πολικότητας (αρσενικής θηλυκής) εκδηλώθηκε και βιώθηκε στον πλανήτη προκειμένου οι ψυχές που είναι ενσαρκωμένες σε αυτόν να πάρουν την εμπειρία και από τις δύο πολικότητες.
Η Γη πλέον βρίσκεται ενεργειακά στην 5η διάσταση συνείδησης, στο βίωμα δηλαδή της ανιδιοτελούς Αγάπης, έκφρασης της οποίας έχει η Αφροδίτη στο ζώδιο των Ιχθύων. Η 5η διάσταση είναι το επίπεδο εκείνο της συνειδητότητας που χαρακτηρίζεται από την ενσυναίσθηση της Ψυχής, της καθαρής ουσίας του Φωτός ως βασικής ουσίας του Οντος που ονομάζεται άνθρωπος και εν κατακλείδι του ίδιου του βιώματος ότι το Ον ελαύνεται από Αγάπη, εκδηλώνει Αγάπη και είναι Αγάπη. Μέσα από την ποιότητα του γήινου ζωδίου του Ταύρου που είναι η κυρίαρχη πλατφόρμα των ενεργειών το μήνα Μαίο, καλούμαστε να εκδηλώσουμε αυτήν ακριβώς την συνειδητοποίηση, δηλαδή ότι είμαστε στην ουσία μας αγάπη, και άρα δεν μας λείπει αυτό που απεγνωσμένα ζητάμε. Στον πυρήνα του Είναι μας δεν υπάρχει καμία έλλειψη και άρα η βεβαιότητα αλλά με όρους πεποίθησης και όχι απλά ευχολογία, συζήτησης ή διαπίστωσης, είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο ειδικά αυτόν τον μήνα που οι ενέργειες της Γης καλούν κάθε φορά σε εξωτερίκευση και όχι απλά σκέψη. Η καθημερινή ενάσκηση είναι που μας μετατρέπει σε δυναμικά ακτινοβόλα όντα, που η δύναμή τους είναι η ικανότητά τους να βιώνουν και να σκορπίζουν Αγάπη.

Διαλογισμός: η άσκηση του οραματισμού είναι πολύ ισχυρή και απόλυτα αναγκαία, διότι αυτό που δημιουργείται στο αιθερικό πεδίο, αυτό υλοποιείται στη Ζωή.

Καθείστε χαλαρά ακουμπώντας την πλάτη σας σταθερά κάπου, πάρτε όσες ανάσες είναι αναγκαίες για την καθεμία προκειμένου να ηρεμήσει. Δείτε ότι τυλίγετε όλες τις σκέψεις σε ένα κίτρινο σύννεφο και όλα τα συναισθήματά σας σε ένα ροζ, ύστερα φέρτε την επίγνωσή σας στο κέντρο του στήθους σας και δείτε μια ροζ λιμνούλα να σχηματίζεται, οραματιστείτε τον Εαυτό σας να βγάζει τα ρούχα του και να βουτάει σε αυτήν την λίμνη απολαμβάνοντας το νερό και τη θερμοκρασία του, μείνετε σε αυτήν την θέση, κολυμπώντας χωρίς σταματημό, νιώθοντας απλά την ομορφιά, τη χαλάρωση και την κάθαρση που σας επιφέρει το ροζ νερό.  Όταν νιώσετε ότι έχετε ευχαριστηθεί πλήρως βγείτε από την λιμνούλα, καθείστε στις όχθες της και ζητείστε να σας επισκεφτεί το Ζώο Δύναμης σας, μην προσδιορίσετε και μην σκεφτείτε τίποτα παρά μόνο καλέστε το. Δείτε να σας πλησιάζει και παρατηρείστε τι νιώθετε μόλις το βλέπετε και αναγνωρίζετε ποιο είναι. Μείνετε αν θέλετε λίγο μαζί του και στην συνέχεια αργά και απαλά επιστρέψτε τη συνειδητότητά σας στο Τώρα.
Αναζητείστε στα ακόλουθα sites (http://www.whats-your-sign.com/animal-totems.html, http://www.universeofsymbolism.com/animal-totems.html ) το συμβολικό νόημα του ζώου που είδατε και τις ποιότητες του είτε αρνητικές είτε θετικές και μείνετε και εξερευνείστε πόσο αληθινές σας φαίνονται ως προς το χαρακτήρα σας, δείτε αν τις χρειάζεστε, και υιοθετείστε τις και γενικά προσπαθείστε να φέρνετε στο συνειδητό σας επίπεδο  την εικόνα του ζώου διάφορες στιγμές μέσα στην ημέρα σας, δείτε τι προκαλεί αυτό στην καθημερινότητά σας και κρατείστε ένα ημερολόγιο. Οι ποιότητες του ζώου που συνδέονται με τον ερπετοειδή εγκέφαλό μας που είναι μέρος του ζωικού βασιλείου δίνουν στη συνειδητότητά μας ευκαιρία να συνδεθεί και να εμπλουτιστεί με τις δυνατότητες και τα έμφυτα χαρίσματα που φέρουμε ως μέρος του Ολου και της Ολότητας της Γης που έχουμε ξεχάσει και αφήσει κλείνοντας τις εσωτερικές πόρτες του Νου μας και εγκλωβιζόμενες σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα σκέψεων και συμπεριφορών που αντιγράφουμε από τις εικόνες γύρω μας, εκπαιδεύοντας έτσι τους μυς του Νου μας μονομερώς και ενισχύοντας έτσι την ισχυρογνωμοσύνη, ενέργεια που έτσι και αλλιώς ρέει όλο το Μαίο λόγω της επικράτησης του ζωδίου, είτε είμαστε ή έχουμε πλανήτες σε αυτό είτε όχι.
Επίσης λόγω της επικράτησης γήινης ενέργειας το μήνα Μάιο είναι χρήσιμο να ενυδατώνουμε περισσότερο τον Εαυτό μας διότι η πληροφορία ρέει και μέσω του Νερού,

2

έτσι με το να πίνουμε περισσότερο νερό ή με συχνότερα μπάνια δίνουμε στον οργανισμό μας την ευκαιρία να μας <<πληροφορήσει>> για το τι έχει συσωρεύσσει ή ακόμα καλύτερα έχει να ελευθερώσει. Ειδικά αυτό το Μαίο που από τις 19 και μετά και για τρεις εβδομάδες, δηλαδή έως το τέλος του θα έχουμε ανάδρομο Ερμή, είναι χρήσιμο να επιδιώξουμε την με εναλλακτικό τρόπο επικοινωνία με τον Εαυτό μας και ιδιαίτερα αποτελεσματικοί τρόποι είναι η Μουσική, το χρώμα, επιλέγοντας να οραματιστούμε ότι ντυνόμαστε κάθε φορά ένα διαφορετικό, η ενατένιση της φύσης, και τέλος όπως προείπα η ενασχόληση με το φυσικό σώμα (μασάζ, γιόγκα, τάι τσι) Η φυσική άσκηση δεν ταιριάζει σε όλους, είναι όμως και στην απλούστερη της μορφή αναγκαία προκειμένου να διατηρείται η ισορροπία των στοιχείων που συναποτελούν τον άνθρωπο που ειρήσθω εν παρόδω είναι 5 : σώμα, συναίσθημα, νους, ψυχή πνεύμα).
Ο Μαίος είναι επίσης ένας μήνας έντονης σεξουαλικότητας, διότι η αφύπνιση της Μητέρας Γης έγκειται και στο ξεδίπλωμα της ενέργειας της δημιουργικότητάς που μέρος της και όχι το σημαντικότερο είναι και το σεξ, ή η έκφραση της σεξουαλικότητας. Θέμα αρκετά παρεξηγημένο και ακόμα και στις μέρες μας ταμπού, μολονότι έχουν χυθεί ποταμοί μελάνης και ανάλυσης σε κρεβάτια ψυχαναλυτών και προσφάτως, τα τελευταία χρόνια, βιωματικών σεμιναρίων, ταντρικών μεθόδων και γενικά οτιδήποτε μπορεί να φέρει στην επιφάνεια την σχέση μας με αυτό.
Σεξ πρωτίστως σημαίνει σχέση και η σχέση θέλει δύο πλευρές, ποιες εμείς θέλουμε να είναι, αυτό κάθε φορά διαφοροποιείται από την πρόθεσή μας. Και άρα σχέση ή σεξ έχουμε ή κάνουμε με το σώμα μας, με την εργασία μας, με τις σκέψεις μας, με το σύμπαν, με τη Γη με χιλιάδες πράγματα, όπως φερόμαστε σε ένα έτσι φερόμαστε γενικά σε όλα ή και όχι, απλά παρατηρείστε γιατί ενοχοποιείστε στη σχέση σας με το σεξ και όχι για παράδειγμα στη σχέση σας με την εργασία σας.  Γιατί χωρίζεστε από τον Εαυτό σας και τις πράξεις ενώ η Ειρήνη απαιτεί να είστε ενοποιημένοι και συγχρονισμένοι,, και αν όχι τουλάχιστον να μην είσαστε επικριτικοί και χωριστικοί, άρα σε σχέση διαζυγίου με σας. Η πράξη του σεξ δεν σας ενώνει όταν χιλιάδες πράγματα σας χωρίζουν. Η Σεξουαλική ενέργεια από την άλλη είναι η ίδια η ενέργεια της δημιουργίας, που η Μητέρα Γη, δηλαδή το θηλυκό έχει ενσωματωμένη, δηλαδή αυτογονιμοποιείται και έτσι αποτελεί μοναδικό σύμβολο για τη θηλυκή μας πλευρά ότι αυτή είναι που δημιουργεί, η αρσενική προστατεύει, εκδηλώνει, κατηγοριοποιεί και οργανώνει, δεν δημιουργεί. Απλά δυστυχώς ελέγχει τη ροή αυτής της δημιουργικότητας και έτσι προκαλεί τα διάφορα μπλοκαρίσματα που επισυμβαίνουν, διότι έτσι έχει την ψευδαίσθηση της δύναμης, ενώ η δύναμη, η ευχαρίστηση έγκειται κυρίως στην προστασία αυτής ακριβώς της δημιουργικής ενέργειας που είναι η διατήρηση της ίδιας της Ζωής στον πλανήτη.

3

Πιστεύω ότι σας έδωσα πολύ τροφή για στοχασμό, αλλά και πρακτικές συμβουλές για να αγκαλιάσετε και να περιθάλψετε την θηλυκή σας ενέργεια, αγκαλιάζοντας πιο τακτικά τον εαυτό σας, θωπεύοντας τον και παρέχοντας του, έστω και τα μικρά απλά πράγματα που ζητά, μια ήσυχη βόλτα και κάθισμα κάτω από ένα δέντρο, επικοινωνία με την Φύση, με τον Ουρανό με τα άστρα, επιτρέποντας στις μυρωδιές και τους ήχους να μπουν μέσα σας και κυρίως ιδιαίτερα αυτό το μήνα, μέσω της ησυχίας και της σιωπής, όχι με το να μην μιλάτε αλλά περισσότερο με το να βλέπετε και να αφουγκράζεστε, κάντε το παιχνίδι πέστε σε άλλα μέρη του σώματός σας να ακούν εκτός από το προφανές τα αυτιά σας και ζητείστε από τα πόδια σας ή τα χέρια ή ότι εσείς θέλετε να <<ακούσει>. Και ακούστε και εσείς αυτό το νέο άκουσμα. Θα είναι αληθινή αποκάλυψη για σας. Το βράδυ πριν κοιμηθείτε ακουμπείστε τα εναλλακτικά αυτιά σας και ζητείστε να σας πούν τι άκουσαν. (https://www.youtube.com/watch?v=1ASJxKpztWg&list=PLiq6XZe1F4GWO-lX2cj7ly8ziDyWhloW0).
Είναι μια πρώτη προσπάθεια αυτή να μοιραστώ μαζί σας μυστικά, πρακτικές μεθόδους που έχω υιοθετήσει όλα αυτά τα χρόνια και με έχουν βοηθήσει στην κατανόηση του Εαυτού μου και την αποδοχή και αγάπη του.
Αν σας αρέσει αυτό το μοίρασμα μην διστάσετε να μου το κοινοποιήσετε, το ίδιο φυσικά ισχύει αν έχετε κάτι άλλο που θα θέλατε να με ρωτήσετε, ή σας λείπει.
Ελπίζω η ενέργεια του Μαίου αυτού η οποία είναι αρκετά υπόκωφα δυναμική θα την χαρακτήριζα, να μην ξεσηκώσει τσουνάμια ή ηφαίστεια, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, αλλά να σπρώξει τη δημιουργικότητά μας λίγο ψηλότερα και να την ανοίξει.

 

 

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ